Deneme denemek, hayat

Yıl sonu yazı yazma meydan okuması Gün:3

Herkese Merhaba

Bugünün maddesi biraz ilginç, daha önce yabancı kaynaklarda duyduğum ama çok umursamadığım bir kavram. Pet Peeves. Başlangıç yazımda bunun anlamının nefret edilen şeyler oldu olduğunu düşünmüştüm ama sonra bu kavramı araştırıp etimolojisine bakınca aslında çoğu insanı rahatsız eden şeyler olduğunu öğrendim.

Özellikle seni rahatsız eden şeyler

Örnek pet peeveler: sinemada konuşmak, şapırdatarak yemek yemek, sakız çiğnemek vs.

Benim top 3 pet peevem “boş duvarlar ve panolar”, “insanların konuşurken bazen gereksiz ayrıntılara girmesi” ve son olarakta ”toplu taşımada ilerlemeyen ve diğer insanlara yer vermeyen insanlar”.

Boş duvar ve panoları hiç sevmiyorum diyemem ama bazıları ben de sanki bir şeyler yapılabilirmiş ama yapılmamış izlenimi uyandırıyor. çok rahatsız olduğum bir şey değil ama oluyor işte.

Bazı insanlar sırf konuşabildikleri için konuşuyorlar ve bazen çok gereksiz konuşuyorlar. Bu beni çok rahatsız ediyor. Bir benzerini web sitwlerinde haber bakarken yaşıyorum. Bana okulların tatil olup olmadığını söyle niye saçma sapan aynı başlığı 40 kere atıp reklam koyuyorsun ki?!?!?

Sonuncusu kendini güzel açıklıyor bence

Bugün neredeyse unutuyordum ama başardım. Şimdilik bu kadar

-Alumina

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s